RTM Light - Resin Transfer Molding

Procesi RTM-Light ose VA-RTM (Vacuum Assisted Resin Transfer Molding) ofron një zgjidhje inovative dhe me kosto efektive për prodhimin e komponentëve gjeometrikisht kompleksë në sasi të vogla dhe të mëdha, me fokus të veçantë në cilësinë e shkëlqyer të sipërfaqes. Një tipar i jashtëzakonshëm i këtij procesi është efikasiteti i tij, i cili reflektohet kryesisht në riprodhueshmërinë dhe kohën e reduktuar të ciklit. Duke futur materialin përforcues të thatë në kallëp dhe më pas duke injektuar materialin e matricës (rrëshirë dhe ngurtësues) nën vakum, RTM Light mundëson prodhimin e komponentëve kompleksë me veti të sakta.

Krahasuar me procesin konvencional RTM, RTM Light ofron avantazhe vendimtare, veçanërisht në lidhje me kostot e kallëpeve dhe veglave. Optimizimi i dizajnit të veglave dhe kallëpeve në procesin RTM Light çon në kursime të konsiderueshme të kostos sepse kërkon më pak materiale dhe energji. Ky efikasitet i kostos e bën procesin RTM Light veçanërisht tërheqës për prodhim në sasi më të vogla pa kompromentuar cilësinë. Vendosja e saktë e fibrave, përmbajtja e lartë e fibrave, cilësia e sipërfaqes së klasit të parë, forma e gjithanshme dhe gjeometria e saktë, si dhe rezistenca ndaj temperaturës së lartë janë të garantuara dhe nënvizojnë epërsinë teknike të RTM Light.

Angazhimi ynë për përmirësimin e vazhdueshëm dhe sigurimin e cilësisë konfirmohet nga certifikatat e gjera, duke përfshirë ISO 9001 nga TÜV Rheinland që nga viti 2007, furnizues Q1 për Deutsche Bahn dhe certifikatat si specialist saldimi dhe ngjitjeje sipas EN 15085 dhe DIN 6701. Këto çmime ilustrojnë jo vetëm që ofrojnë procese prodhimi efikase dhe me kosto efektive, por edhe për të përmbushur standardet më të larta të cilësisë.