Vakum-Injektimi

Procesi i injektimit me vakum ofron shumë përparësi, të tilla si cilësi të lartë, sipërfaqe perfekte në njërën anë, përmbajtje të lartë fibrash dhe prodhim të lirë të komponentëve të mëdhenj. Meqenëse kërkon pak teknologji të sistemit, është gjithashtu një opsion i mirë për seritë e vogla. Prodhimi fillon me vendosjen e materialit të thatë përforcues, si fibrat e qelqit ose karbonit, në Form. Më pas Forma mbulohet me qese dhe kompresohet në vakum. Rrëshira thithet nga presioni negativ dhe fibrat janë të ngopura. Pas impregnimit, komponenti thahet në temperaturën e dhomës për disa orë. Për të rritur rezistencën ndaj temperaturës së komponentit, ai shpesh kalohet pas pjekjes në furrë. Në fund, komponenti hiqet nga kallëpi dhe është gati për përpunim ose montim të mëtejshëm.